Merhaba, Nasıl yardımcı olabilirim ?
Canlı Destek
Protisa Görüntü Sistemleri | Müşteri Hizmetleri : 02124000393

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.

HESABIM
TÜM KATEGORİLER
SAYFALAR

Projeksiyon Perdesi Seçerken

Projeksiyon Perdesi Seçerken

Projeksiyon Perdesi Nedir? Ne Amaçla Kullanmalıyız? Çeşitleri Nelerdir?

Projeksiyon perdeleri, Projeksiyon görüntüsünü en net şekilde yüzey üzerinde oluşturmak için kullanılan sistemler olarak, optik verimliliği ile öne çıkan malzemelerden üretilen sistemlerdir. Çok kaliteli ve yüksek maliyetli bir projeksiyona sahip olabilir, fakat yanlış perde seçimi nedeniyle projektörünüzün performansını olması gerektiğinden çok daha düşük bir görüntü elde ediyor olabilirsiniz. Bu yüzden perde seçimini de en az projeksiyon seçimi kadar dikkatli ve özenli yapmalısınız Bir projeksiyon perdesi; yansıtılan görüntüyü aşırı kontrastlaşmaya ve dekolarizasyona maruz bırakmadan, gerçeğe en yakın şekilde göstermek durumundadır. Genelde ışık dağılımını minimuma indirmek için, özel polisilikon bazlı berrak beyaz perdeler kullanılır. Bu sistemler yüksek kontrastlı perde olarak da adlandırılır ve yüksek oranda karanlık olan ortamlarda en başarılı sonuçları verir. Parlak gümüş veya beyaz yüzeyli perdeler video görüntülerinde kontrast arttırıcı etkileri ile başarılı olmalarına rağmen Hot spot olarak adlandırdığımız lensten gelen ışığın tek bir noktada toplanarak dinleyicilere yansıması zaman zaman rahatsız edici olmaktadır. Bir başka olan popüler olan perde çeşidi ise Glass Beaded perdelerdir. Daha çok ev ve sinema sistemlerinde kullanılır. Yüzeylerinde parlak cam küpleri bulunur 1 yansıtmada 2,5 kat görüntü netliği verir. Video ve slayt film gösterimi için tercih edilecek tek üründür. 

Projeksiyon perdeleri görüntünün daha iyi netice verebilmesi için duvar yerine yansıtabilecek en iyi yerdir.

Projeksiyon perdeleri, değişik gereksinim ve kurulum opsiyonlarına göre türlere ayrılır.

Storlu, ayaklı ve motorlu, portable, ters projeksiyon perdesi modelleriyle temelde 5 çeşittir.

Storlu perdeler: duvara monte edilir ve kendi saklama bölümü vardır.
Ayaklı perdeler: Tripod a bağlanıp sabitlenmesini sağlar.
Motorlu perdeler: ise uzaktan kumanda sayesinde kontrol edilir perde yanları gergin, kullanımı daha rahat ve konforludur.
Portable perdeler: Rahatlıkla taşınabilir ve kurulabilir ürünlerdir.
Ters projeksiyon perdesi: iç mekândan dış mekana gösteri yapmak için kullanılır. Projeksiyon perdenin arkasından yansıtılır.

Ayrıca;
Fast Fold Projeksiyon Perdeleri , Frame Projeksiyon Perdeleri, Tension Projeksiyon Perdeleri ve Curve Projeksiyon Perdeleri vardır.

Kullanım alanları Showroomlar, TV ler .vs. Projeksiyonunuzu bağladığınız PC, Notebook, Notebook,  Mac, Macbook, XBox, Nintendo-Wii, PS3 v.s ürünlerini Projeksiyon perdesi aracılığıyla doyumsuz net görüntülere kavuşabilirsiniz.

Genel kullanıma baktığımız zaman ön projeksiyon yüzeylerinin yoğun olarak tercih edildiğini görmekteyiz. Bunun en önemli nedeni birçok alanda bu tip perdelerin uygulanabilirliğinin pratik ve salon yapısında bir daralma ya neden olmayışıdır Arka projeksiyon yüzeyleri birçok avantaja sahip olmasına rağmen, normal salon aydınlatmasından etkilenmeyişleri, cihazın dinleyicilerden bağımsız bir alanda çalışması, konuşmacının görüntü üzerindeki anlatımlarında görüntü üzerine gölge düşmeyişi ve dinleyicilerle göz temasını kaybetmemesi olarak sıralanabilir. Bu tip perdelerin ekstra kurulum alanı ihtiyacını olması nedeniyle ancak buna izin veren mimari yapılarda tercih edilmektedir. Perdelerin en/boy oranları da (aspect ratio) farklılık göstermektedir (180x180 ,200x200 ,240x200 300x225.vs) Projeksiyonunuzun optik ayarından perdenize istediğiniz boyutta görüntü aktarabilirsiniz. En çok tercih edilen oranlar 4:3 ve 16:9 iken, nadiren de olsa 1:1 kullanılmaktadır. Örneğin tepegöz gibi…

Projeksiyon Perdelerinin kullanım alanları çoğunlukla ev sinema uygulamaları, toplantı odaları, okullar, showroomlar, hastaneler, konferans salonları, brifing salonları, laboratuvarlar, askeri birlikler fuar ve konser alanları gibi birçok alanda rahatlıkla kullanılır. Storlu Perdenizi isterseniz duvara ya da tavana kolaylıkla monte edilebilirsiniz. projeksiyon perdeleri ortamınıza uygun beyaz şık kasası ve sağlam metal yapısı ile diğer ürünlerden ayrılıp, dekoratif açıdan da her mekâna uygunluk sağlar.

Her türlü projeksiyon cihazı ile uyumlu storlu perde özel polisilikon bazlı, ışık kırılmasını sağlayan özel bir üründen üretilmiştir.160 Derece yatay görüş açısı her yerden istenilen görüntüyü alabilir, Mükemmel ev sineması ve prezantasyon için 1.1 geri dönüşüm oranı sağlar. Projektörünüzün verdiği değerleri aynen perdenizde görebilirsiniz. Minimum ışık kaybı için Arkası siyah Karartma kullanılmıştır. Perdenin ön yüzündeki siyah kontrast çerçeve, sayesinde görüntüyü ayrı bir moda sokar ve izleyiciye seyir zevkini artırır.

Storlu Projeksiyon Perdesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
1-) Perdenin özel projeksiyon yüzeyi ile mi üretildiği yoksa sıradan bir kumaş mı kullanıldığı: Perdenin özel projeksiyon yüzeyi ile üretilmiş olması, görüntü kaynağından yansıtılan görüntünün çözünürlüğünün bozulmadan perdede görünebilmesini sağlar. Normal kumaşla üretilen perdelerde projeksiyonunuzdan aldığınız görüntü değerleri %50 oranında düşme kaydeder.

2-) Perdenin arka tarafına ışık geçirip geçirmediği Perdenizin arka yüzeyinin siyah mı beyaz mı olacağı: Projeksiyon perdeniz arka tarafına ışık geçiriyorsa yansıttığınız görüntüde ışık gücü kaybına yol açıyor demektir. Yani projeksiyon cihazınızın ansi lümen değerinden tam olarak faydalanabilmek istiyorsanız perdeniz arka tarafına ışık geçirmemelidir. Alacağınız Projeksiyon Perdesiniz arka yüzeyi tamamen siyah olmasına dikkat edilmelidir .Perdenizin bu özelliğinden dolayı kesinlikle ışık geçirmez ve görüntü kaybı yaşanmaz.

3-) Projeksiyon perdesinin ön yüzeyde siyah kontrast çerçevesine sahip olup olmadığı: Basit bir ayrıntı gibi görünmekle birlikte siyah kontrast çerçevesi izleyicide yansıtılan görüntüye ait kontrast hissini artırdığından, seyir zevkini etkileyen çok önemli bir faktörlerdir. Perdenin iki yanında siyah çerçeveler olması insan gözüne hitap eden avantajlar getirir. Görüntünün oluştuğu yüzeyin bir ekran gibi algılanmasını sağlayarak göreceli olarak kontrastı arttırır ve seyredilen medyaya daha çok odaklanılmasını sağlar. Ne kadar karanlık ortamda seyrederseniz seyredin projeksiyon görüntüsü aldığınız için tabi ki yansıma olacaktır. Dolayısıyla etrafınız hiçbir zaman karanlık olmayacaktır. Projeksiyon Perdesinde siyah çerçevenin bulunması görüntüyü ayrı bir moda sokar ve seyir zevkinizi artırır. Bunun için sinema salonları ve ev içinde özel hazırlanmış sinema odalarının duvarları hep koyu renk ya da siyahtır.

4-) Stor mekanizmasının sağlamlığı: Storlu projeksiyon perdesinin uzun ömürlü olması için stor mekanizmasında kullanılan malzemeyle de alakalıdır. Storlu Projeksiyon Perdesinde self-locking mekanizmasının olması gerekir. Self-locking mekanizma Perdenizin kolaylıkla her kademede iner ve sabitlenir. İstediğiniz boyutta görüntü almanızı sağlar. Farklı malzemelerden üretilen ürünler tutukluk yapar, açıldığı zaman kapatılamaz bu durum perdenizin ömrünün bitmesine neden olur.

Storlu Projeksiyon Perdeleri için tıklayınız: 

Tripod (ayaklı) Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 

Motorlu Projeksiyon Perdeleri içiniçin arayınız. 

High Gain(Yüksek Yansıtmalı) Projeksiyon Perdeleri için için arayınız. 

Curve Projeksiyon Perdeleriçin arayınız. 

Fixed Frame Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 

Fast Fold Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 

Back (Transparan) Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 

Silver (Gümüş) Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 

Cam Tozlu Projeksiyon Perdeleri için arayınız. 
 

0 212 400 03 93 

info@projeksiyonpazari.com